Bulgări de orez cu sos de fructe de mare

Perfect pentru rețetă
Classic 1200
Părerea lumii
Partajează

Ingrediente

Orez500 g
Cașcaval200 g
Fructe de mare/Creveți1 kg
sare, piper, ustroi granulat
măghiran, curry
Făină pentru panare
Ouă1 buc
Pesmet Ditrói
Ulei

Pași

1Se fierbe orezul și se lasă la răcit.
2Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou.
3Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou.
4Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare.
5Bulgării de orez se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelesc prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform.
6Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 °C și se adaugă bulgării de orez și se prăjește până când devin aurii.
7Se sotează fructele de mare/creveții într-o tigaie, se condimentează cu sare, piper și usturoi granulat, și se adaugă puțin curry la final.
1Se fierbe orezul și se lasă la răcit.
2Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou.
3Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou.
4Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare.
5Bulgării de orez se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelesc prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform.
6Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 °C și se adaugă bulgării de orez și se prăjește până când devin aurii.
7Se sotează fructele de mare/creveții într-o tigaie, se condimentează cu sare, piper și usturoi granulat, și se adaugă puțin curry la final.

Tag-uri