Orez | 500 g |
Cașcaval | 200 g |
Fructe de mare/Creveți | 1 kg |
sare, piper, ustroi granulat | |
măghiran, curry | |
Făină pentru panare | |
Ouă | 1 buc |
Pesmet Ditrói | |
Ulei |
1 | Se fierbe orezul și se lasă la răcit. |
2 | Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou. |
3 | Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou. |
4 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
5 | Bulgării de orez se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelesc prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
6 | Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 °C și se adaugă bulgării de orez și se prăjește până când devin aurii. |
7 | Se sotează fructele de mare/creveții într-o tigaie, se condimentează cu sare, piper și usturoi granulat, și se adaugă puțin curry la final. |
1 | Se fierbe orezul și se lasă la răcit. |
2 | Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou. |
3 | Răzuim cașcavalul, după care amestecăm cu orezul și cu un ou. |
4 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
5 | Bulgării de orez se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelesc prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
6 | Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 °C și se adaugă bulgării de orez și se prăjește până când devin aurii. |
7 | Se sotează fructele de mare/creveții într-o tigaie, se condimentează cu sare, piper și usturoi granulat, și se adaugă puțin curry la final. |