Clătite | 4 buc |
Brânză de vacă | 200 g |
Căpșuni | 8 buc |
Zahăr pudră | 50 g |
Zahăr vanilinat | 1 plic |
Făină | |
Ouă | 1 |
Pesmet Ditrói | după gust |
Ulei |
1 | Se pregătesc 4 clătite și se lasă la răcit. |
2 | Brânza de vacă se zdrobește, se taie căpșunile în bucăți și se amestecă împreună cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. |
3 | Umplutura se întinde pe clătite, după care se formează în pătrățele. |
4 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
5 | Clătitele se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelește prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
6 | Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 °C și se adaugă clătitele și se prăjesc până când devin aurii. |
1 | Se pregătesc 4 clătite și se lasă la răcit. |
2 | Brânza de vacă se zdrobește, se taie căpșunile în bucăți și se amestecă împreună cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. |
3 | Umplutura se întinde pe clătite, după care se formează în pătrățele. |
4 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
5 | Clătitele se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelește prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
6 | Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 °C și se adaugă clătitele și se prăjesc până când devin aurii. |