Colțunași cu brânză de vaci

Perfect pentru rețetă
Classic 1000
Părerea lumii
Partajează

Ingrediente

Brânză de vacă200 g
Zahăr vanilinat2 plicuri
Cartofi1 kg
Făină300 g
Ouă1
Untură2 linguri
Scorțișoară2 lingurițe
Zahăr pudră3 linguri
Pesmet Ditrói după gust

Pași

1În brânza de vaci adăugăm zahărul vanilinat și amestecăm.
2Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească.
3Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura.
4Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează o linguriță de brânză de vaci și se formează colțunașii.
5În apa clocotită se pun colțunașii și se fierb până când plutesc la suprafață.
6Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă.
7Se așează colțunașii fierți în pesmet și se rulează bine de tot.
1În brânza de vaci adăugăm zahărul vanilinat și amestecăm.
2Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească.
3Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura.
4Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează o linguriță de brânză de vaci și se formează colțunașii.
5În apa clocotită se pun colțunașii și se fierb până când plutesc la suprafață.
6Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă.
7Se așează colțunașii fierți în pesmet și se rulează bine de tot.

Tag-uri