Gem de prune | 200 g |
Cartofi | 1 kg |
Făină | 300 g |
Ouă | 1 |
Untură | 2 linguri |
Scorțișoară | 2 lingurițe |
Zahăr pudră | 3 linguri |
Pesmet Ditrói | după gust |
1 | Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească. |
2 | Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura. |
3 | Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează o linguriță de gem de prune și se formează colțunașii. |
4 | În apa clocotită se pun colțunașii și se fierb până când plutesc la suprafață. |
5 | Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă. |
6 | Se așează colțunașii fierți în pesmet și se rulează bine de tot. |
1 | Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească. |
2 | Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura. |
3 | Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează o linguriță de gem de prune și se formează colțunașii. |
4 | În apa clocotită se pun colțunașii și se fierb până când plutesc la suprafață. |
5 | Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă. |
6 | Se așează colțunașii fierți în pesmet și se rulează bine de tot. |