Gomboți cu gem de piersici

Perfect pentru rețetă
Classic 1000
Părerea lumii
Partajează

Ingrediente

Gem de piersici200 g
Cartofi1 kg
Făină300 g
Ouă1
Untură2 linguri
Scorțișoară2 lingurițe
Zahăr pudră3 linguri
Pesmet Ditróidupă gust

Pași

1Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească.
2Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura.
3Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează o linguriță de gem de piersici și se formează gomboții.
4În apa clocotită se pun gomboții și se fierb până când plutesc la suprafață.
5Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă.
6Se așează gomboții fierți în pesmet și se rulează bine de tot.
1Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească.
2Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura.
3Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează o linguriță de gem de piersici și se formează gomboții.
4În apa clocotită se pun gomboții și se fierb până când plutesc la suprafață.
5Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă.
6Se așează gomboții fierți în pesmet și se rulează bine de tot.

Tag-uri