clătite | 4 |
piept de pui | 200 g |
slănină afumată | 50 g |
ciuperci | 100 g |
ceapă roșie | 1 |
smântână | 20 g |
sare, piper, boia de ardei | |
făină pentru panare | |
ouă | 2 |
Pesmet Ditrói | |
ulei |
1 | Umplutura: Se taie ceapa mărunt și se prăjește în ulei. Se taie pieptul de pui cubulețe și se fierbe împreună cu ceapa cu puțină apă. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei. Când este gata se amesteacă cu făina și se zdrobește, pentru a obține o umplutură cremoasă. |
2 | |
3 | Sos Bakonyi: Slănina afumată se taie bucăți și se prăjește, după care se adaugă și ciuperciile tăiate mărunt. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei și se prepară în câteva minute. La sfârșit adăugăm făina și smântănă și amestecăm până când se omogenizează. |
4 | Umplutura se întinde pe clătite, după care se formează în pătrățele. |
5 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
6 | Clătitele se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelește prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
7 | Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă clătitele și se prăjesc până când devin aurii. |
8 | Clătitele se servesc împreună cu sosul Bakonyi. |
1 | Umplutura: Se taie ceapa mărunt și se prăjește în ulei. Se taie pieptul de pui cubulețe și se fierbe împreună cu ceapa cu puțină apă. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei. Când este gata se amesteacă cu făina și se zdrobește, pentru a obține o umplutură cremoasă. |
2 | |
3 | Sos Bakonyi: Slănina afumată se taie bucăți și se prăjește, după care se adaugă și ciuperciile tăiate mărunt. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei și se prepară în câteva minute. La sfârșit adăugăm făina și smântănă și amestecăm până când se omogenizează. |
4 | Umplutura se întinde pe clătite, după care se formează în pătrățele. |
5 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
6 | Clătitele se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelește prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
7 | Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă clătitele și se prăjesc până când devin aurii. |
8 | Clătitele se servesc împreună cu sosul Bakonyi. |