Clătite cu carne a la Bakonyi

Perfect pentru rețetă
Classic 1600
Părerea lumii
Partajează

Ingrediente

clătite4
piept de pui200 g
slănină afumată50 g
ciuperci100 g
ceapă roșie1
smântână20 g
sare, piper, boia de ardei
făină pentru panare
ouă2
Pesmet Ditrói
ulei

Pași

1Umplutura: Se taie ceapa mărunt și se prăjește în ulei. Se taie pieptul de pui cubulețe și se fierbe împreună cu ceapa cu puțină apă. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei. Când este gata se amesteacă cu făina și se zdrobește, pentru a obține o umplutură cremoasă.
2
3Sos Bakonyi: Slănina afumată se taie bucăți și se prăjește, după care se adaugă și ciuperciile tăiate mărunt. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei și se prepară în câteva minute. La sfârșit adăugăm făina și smântănă și amestecăm până când se omogenizează.
4Umplutura se întinde pe clătite, după care se formează în pătrățele.
5Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare.
6Clătitele se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelește prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform.
7Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă clătitele și se prăjesc până când devin aurii.
8Clătitele se servesc împreună cu sosul Bakonyi.
1Umplutura: Se taie ceapa mărunt și se prăjește în ulei. Se taie pieptul de pui cubulețe și se fierbe împreună cu ceapa cu puțină apă. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei. Când este gata se amesteacă cu făina și se zdrobește, pentru a obține o umplutură cremoasă.
2
3Sos Bakonyi: Slănina afumată se taie bucăți și se prăjește, după care se adaugă și ciuperciile tăiate mărunt. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei și se prepară în câteva minute. La sfârșit adăugăm făina și smântănă și amestecăm până când se omogenizează.
4Umplutura se întinde pe clătite, după care se formează în pătrățele.
5Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare.
6Clătitele se trec prin făină, apoi prin oul bătut și se învelește prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform.
7Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă clătitele și se prăjesc până când devin aurii.
8Clătitele se servesc împreună cu sosul Bakonyi.

Tag-uri