cotlet de porc | 800 g |
cașcaval | 200 g |
sare, piper, boia de ardei | |
cartofi | 600 g |
lapte | 200 ml |
smântână | 250 g |
unt | 10 g |
usturoi | 5 cățel |
nucșoară | 1 g |
ouă | 2 |
Pamet Ditrói pentru panare | |
ulei |
1 | Cotletul de porc se taie felii și se bate ușor pentru a le uniformiza grosimea. Se condimentează cu sare și piper. |
2 | |
3 | Se rade brânza și se întinde pe feliile de cotlet de porc și se rulează. |
4 | Între timp, se curăță și se spală cartofii și se taie în rondele de 4 mm grosime. Se amestecă smântâna cu laptele, se pisează usturoiul și se condimentează cu nucșoară. |
5 | Se unge un vas termorezistent cu unt și se așază rondelele de cartofi în vas, una câte una, suprapunându-se ușor. Când este așezat un strat, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântâna deasupra și se coace în cuptor la 180 ℃ timp de 40 - 45 de minute. |
6 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
7 | Se trec rondelele de carne prin făină, apoi prin oul bătut. Se învelește carnea prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
8 | Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 ℃, se adaugă carnea și se prăjește până când devine aurie. |
9 | Cotletul de porc umplut cu cașcaval se servește cu cartofi gratinați. |
1 | Cotletul de porc se taie felii și se bate ușor pentru a le uniformiza grosimea. Se condimentează cu sare și piper. |
2 | |
3 | Se rade brânza și se întinde pe feliile de cotlet de porc și se rulează. |
4 | Între timp, se curăță și se spală cartofii și se taie în rondele de 4 mm grosime. Se amestecă smântâna cu laptele, se pisează usturoiul și se condimentează cu nucșoară. |
5 | Se unge un vas termorezistent cu unt și se așază rondelele de cartofi în vas, una câte una, suprapunându-se ușor. Când este așezat un strat, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântâna deasupra și se coace în cuptor la 180 ℃ timp de 40 - 45 de minute. |
6 | Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare. |
7 | Se trec rondelele de carne prin făină, apoi prin oul bătut. Se învelește carnea prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform. |
8 | Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 ℃, se adaugă carnea și se prăjește până când devine aurie. |
9 | Cotletul de porc umplut cu cașcaval se servește cu cartofi gratinați. |