Cotlet de porc umplut cu cașcaval

Perfect pentru rețetă
Classic 1400
Părerea lumii
Partajează

Ingrediente

cotlet de porc800 g
cașcaval200 g
sare, piper, boia de ardei
cartofi600 g
lapte200 ml
smântână250 g
unt10 g
usturoi5 cățel
nucșoară1 g
ouă2
Pamet Ditrói pentru panare
ulei

Pași

1Cotletul de porc se taie felii și se bate ușor pentru a le uniformiza grosimea. Se condimentează cu sare și piper.
2
3Se rade brânza și se întinde pe feliile de cotlet de porc și se rulează.
4Între timp, se curăță și se spală cartofii și se taie în rondele de 4 mm grosime. Se amestecă smântâna cu laptele, se pisează usturoiul și se condimentează cu nucșoară.
5Se unge un vas termorezistent cu unt și se așază rondelele de cartofi în vas, una câte una, suprapunându-se ușor. Când este așezat un strat, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântâna deasupra și se coace în cuptor la 180 ℃ timp de 40 - 45 de minute.
6Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare.
7Se trec rondelele de carne prin făină, apoi prin oul bătut. Se învelește carnea prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform.
8Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 ℃, se adaugă carnea și se prăjește până când devine aurie.
9Cotletul de porc umplut cu cașcaval se servește cu cartofi gratinați.
1Cotletul de porc se taie felii și se bate ușor pentru a le uniformiza grosimea. Se condimentează cu sare și piper.
2
3Se rade brânza și se întinde pe feliile de cotlet de porc și se rulează.
4Între timp, se curăță și se spală cartofii și se taie în rondele de 4 mm grosime. Se amestecă smântâna cu laptele, se pisează usturoiul și se condimentează cu nucșoară.
5Se unge un vas termorezistent cu unt și se așază rondelele de cartofi în vas, una câte una, suprapunându-se ușor. Când este așezat un strat, se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântâna deasupra și se coace în cuptor la 180 ℃ timp de 40 - 45 de minute.
6Se pregătește făina, oul și pesmetul pentru panare.
7Se trec rondelele de carne prin făină, apoi prin oul bătut. Se învelește carnea prin pesmetul Ditrói, până când stratul este uniform.
8Se încinge uleiul într-o tigaie la 180 ℃, se adaugă carnea și se prăjește până când devine aurie.
9Cotletul de porc umplut cu cașcaval se servește cu cartofi gratinați.

Tag-uri