Gomboți cu prune

Perfect pentru rețetă
Classic 1000
Părerea lumii
Partajează

Ingrediente

Prune16-20 bucăți
ScorțișoarăDupă gust
Zahăr pudră5 linguri
Cartofi1kg
Făină300g
Ouă1
Untură2 lingurițe
Scorțișoară2 lingurițe
Zahăr pudră3 linguri

Pași

1Se spală prunele, se taie în două și se dau prin zahăr pudră cu scorțișoară.
2Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească.
3Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura.
4Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează prunele și se formează gomboții.
5În apa clocotită se pun gomboții și se fierb până când plutesc la suprafață.
6Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă.
7Se așează gomboții fierți în pesmet și se rulează bine de tot.
1Se spală prunele, se taie în două și se dau prin zahăr pudră cu scorțișoară.
2Se fierb cartofii, apoi se pasează cât sunt calzi și se lasă să se răcească.
3Apoi se adaugă făina și se adaugă gălbenușurile și untura.
4Se frământă până când aluatul se strânge, se întinde și se taie în bucăți egale, după care se așează prunele și se formează gomboții.
5În apa clocotită se pun gomboții și se fierb până când plutesc la suprafață.
6Se topește untura, se adaugă pesmetul și se prăjește până când se rumenesc, se adaugă scorțișoara și zahărul pudră și se amestecă.
7Se așează gomboții fierți în pesmet și se rulează bine de tot.

Tag-uri